‘ESPORT GLOBAL’ tindrà una segona temporada que ja s’està rodant i s’emetrà per Esport 3 a partir del mes d’octubre


Entrevista amb els protagonistes d’Esport Global

Seguim amb el cicle d’entrevistes als protagonistes de la primera temporada de la sèrie ‘Esport Global’ parlant amb Arnau Ferrer, guia de Gabriel Gorce, esquiador amb discapacitat visual, que va aconseguir la medalla de bronze als Jocs Paralímpics d’hivern de Sotxi 2014. El documental va ser el primer de la sèrie ‘Esport Global’ de producció garriguenca, amb Oriol Sabata com a ideòleg i productor, juntament amb la productora ‘Prisma Films’, també de La Garriga.

“M’agrada molt que es parli que l’esport és molt més que uns euros, l’esport és l’ànima, és la passió que aporta cada persona”

Arnau Ferrer

1. La sèrie Esport Global pretenia donar una visió de l’esport més enllà del que surt als diaris esportius cada dia. Més enllà dels resultats. Com vas viure la proposta que tu i en Gabriel en fóssiu protagonistes?

Va ser una experiència fantàstica, trobo que Esport Global ens va donar una oportunitat per poder ensenyar/demostrar al gran públic com és el dia a dia d’un esport minoritari com és l’esquí alpí paralímpic i com és el dia a dia d’una persona amb una deficiència visual, que com demostra en Gaby molt bé no és tan diferent.

2. Del documental que sou protagonistes, què és el que més t’ha agradat?

La visió que li dóna a l’esport i sobretot a tota la feina que hi ha al darrere i que a vegades no se li dóna tanta importància, com pot ser la feina psicològica, entorn familiar, etc.

3. Ens consta que les audiències i les visualitzacions a TV3 a la Carta estan anant molt bé. Per què creus que ha agradat l’enfocament d’Esport Global sobre l’esport?

Perquè van a buscar el que hi ha al darrere de tots els esportistes, no només les victòries sinó tota la feina de preparació, ja sigui física, psicològica, esportiva. També li donen un enfocament en les persones que ens ajuden a assolir les nostres metes. En definitiva, crec que és un documental molt ben ambientat i que segueix un argument dinàmic i elaborat.

4. En tots els documentals es fa una reflexió sobre l’èxit. Què és per tu l’èxit?

És el final del camí, el resultat final un quelcom intangible resultat d’una feina ben feta i d’un camí amb molt alts i baixos, de moltes caigudes i de molts moments agres i de com els aguantes i ert tornes a aixecar per anar a totes.

5. A quin esportista li faries un documental Esport Global?….

Anna Selvi i Esther Nogueres.

6. En els documentals, es tracta el tema família en la construcció de la carrera esportiva dels protagonistes. Quina importància han tingut per tu els teus familiars (pares, parelles, etc) en la teva carrera esportiva?

Molta, sempre són una gran influencia des que ets petit, són la primera línia, estan al llarg de la teva evolució com a esportista. Si no hagués sigut per ells probablement no hauria pogut aguantar fins als 20 anys esquiant.

7. En tota la sèrie s’insisteix en la importància de combinar la carrera esportiva amb els estudis. Tots els protagonistes heu tingut una formació acadèmica superior. Perquè recomanaries als joves esportistes i les seves famílies que no deixin d’estudiar?

Perquè els estudis són el futur, la vida d’un esportista d’alt nivell, per desgràcia, té data de caducitat i al final inclús per fer d’entrenador de l’esport que tant estimes has de formar-te.

8. Destaca’ns alguna cosa que t’hagi agradat d’algun de la resta de protagonistes de la sèrie Esport Global.

Em va agradar força el documental del BM Granollers, ja que contribueix d’alguna forma a donar veu a un esport minoritari i poc valorat actualment com és l’esport femení. A més (jo que també vinc d’un esport amb poques ajudes i minoritari) m’agrada molt que es parli que l’esport és molt més que uns euros, l’esport és l’ànima, és la passió que aporta cada persona.

9. Quin valor li dónes a la preparació mental en l’esport?

Dels més importants, el control d’un mateix és bàsic si vols arribar al més alt. Saber controlar els dubtes, la por, l’autocompassió, … és molt important. S’han de tenir mecanismes per contrarestar la possible informació que et pugui venir del teu jo interior negatiu.

10. Què ens pots explicar del paper del guia?

És l’altre part de l’equip i és igual d’important.

11. En quin moment esportiu et trobes ara mateix?

Ara mateix faig d’entrenador d’esquí alpí en un club a La Molina, a més de tant en tant faig alguna cursa i haig de dir que em trobo en unes condicions fantàstiques. Quins són els teus pròxims objectius? De moment penso a acabar medicina, la carrera universitària que estic cursant actualment.

CONCERT

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here