Aleix Vilabella (2h41'15") i Anna Clapés (3h16'45") van ser els primers guanyadors del Trail Vilamajor en la modalitat de 26km

La prova, que en la primera edició ja va ser un èxit d’organització i participació, tornarà a tenir dos recorreguts, el de 13 km amb 420 metres de desnivell positiu, i el de 26 km amb 1.700 metres de desnivell positiu


PER INSCRIURE’T AQUÍ
Aquest proper diumenge 9 de febrer tindrà lloc entre els municipis de Sant Pere i Sant Antoni de Vilamajor la 2a edició de la Trail Vilamajor. Una prova de trail running que transcorre pels voltants del Parc Natural del Montseny, amb recorreguts de muntanya preciosos i accessible per a tots els corredors populars, amb dues distàncies diferents, una de 13 km i una de 26 km. La cursa està organitzada pel club de running Movit amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Pere de Vilamajor i el Parc Natural del Montseny, i diverses empreses locals del Montseny, el Maresme i Barcelona.
“La cursa de 13km passa per la zona de sant Pere de Vilamajor i pels boscos que hi ha al voltant. És un recorregut amb 420m de desnivell positiu i bàsicament es corre per corriols i petits camins, amb poca pista, el més divertit són els corriols que són molt variats. No té gaire desnivell però té poc pla, amb moltes pujades i baixades. Es passa per dos zones que són com dues petites valls i tenen molta vegetació. La gent que correm per aquí li diem el ‘Vietnam'”, apunta a La Jornada del Vallès l’organitzador, Jordi Casanovas.
La cursa de 13km compta amb tres avituallaments
Pel que fa a la cursa llarga de 26 km, “la primera part és el mateix recorregut, amb molt corriol i puja i baixa, i a partir del km 5 se separen les dues curses, i la llarga va cap a Sant Elies, cap a la Cova i cap al Samón, al km 10 a 1.272m. A partir d’aquí, hi ha una llarga baixada de 20-25 minuts, algun tros per pista i majoritariament corriol, amb troços molt tècnics i alguns que no tant. Un cop a baix es torna a pujar per una pujada molt forta que genera un desgast important i és que té 560m de desnivell. Un cop a dalt, al Samón, que hi ha un avituallament, ja comencen la baixada cap a Sant Pere, molt corriolera i un tram tècnic. Els darrers 4km són bastant plans fins a arribar als últims metres amb una sorpresa que tenim per tots els corredors. L’arribada és la mateixa pels de la curta que la llarga. És un recorregut dur de 26km amb 1.700 metres de desnivell positiu”, relata Casanovas.
La cursa de 26km compta amb 7 avituallaments
Una prova que no seria possible sense la tasca incansable de la vuitantena de voluntaris, tant a l’arribada com a tots els trams de la prova, que fan que la cursa es pugui desenvolupar a la perfecció. “M’agradaria destacar la feina dels voluntaris per sobre de tot, però també que conservem els recorreguts de l’any passat ja que van agradar molt a tots els participants“, assegura Casanovas. Una cursa en la qual hi prendran part alguns dels atletes més rellevants de la comarca com Marc Solè, Quim Duran o el garriguenc Adrià Matas. Els guanyadors rebran un premi de 100€: “Tot el que s’apunti a la cursa s’ho passarà molt bé, és un recorregut molt variat i per gaudir de la muntanya. Als avituallaments hi ha un gran ambient, i estan posats a consciència, realment val la pena de veure”, apunta Jordi Casanovas.
El dia abans, la Mini
El dia abans, el dissabte 8 de febrer, tindrà lloc la Mini pels més petits. Serà a partir de les 16h al bosc de Can Derrocada, al costat de Sant Pere. Hi haurà 5 distàncies diferents, des dels més petits, els nascuts el 2014 i 2015 que correran 400m fins als més grans, els nascuts entre el 2005 i el 2007 que en correran 2.500. A l’arribada s’entregarà a tots els nens una medalla, una bossa del corredor amb obsequis dels col·laboradors i coca amb xocolata desfeta.
CONCERT

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here