La iniciativa vol promoure l’esport entre les mares que acompanyen els seus fills i filles a les instal·lacions esportives i ha esgotat el nombre de places disponibles
Aquest mes d’octubre l’Ajuntament de Granollers ha posat en marxa una activitat esportiva gratuïta que porta per nom “Mentre la canalla fa esport, tu també!”, un programa pilot inclòs dins del projecte europeu «SPORT for WOMEN in the URBAN PLACES (SW-UP)» (Esport per les Dones en llocs urbans). La iniciativa ha tingut una molt bona rebuda i els dos grups ofertats per aquesta activitat (dilluns i dimecres i dimarts i dijous) ja estan plens.
Així més de 40 dones fan activitats poliesportives a l’aire lliure dos dies a la setmana de 17.30 a 18.30 h i hi ha diverses interessades que han quedat en llista d’espera. La iniciativa té com a objectiu conciliar l’activitat física amb la vida familiar de tal manera que adults i infants puguin fer esport coincidint en l’espai i en el temps. Moltes mares i pares acompanyen els seus fills a les instal·lacions esportives de la ciutat i s’hi queden mentre fan activitats esportives. Per això, s’ha ofert a aquestes persones que tenen cura de la canalla l’oportunitat de participar en una activitat poliesportiva coincidint amb l’estona en que els seus fills fan esport.
Com que la iniciativa s’inclou en el projecte europeu «SPORT for WOMEN in the URBAN PLACES (SW-UP)» s’ha adreçat principalment a dones però també s’ha obert als homes. Les activitats van començar el dia 1 d’octubre i es faran coincidint amb el calendari escolar.
El projecte SW-UP
L’Ajuntament de Granollers, juntament amb ciutats i organismes de 7 països diferents, participa en el projecte europeu «SPORT for WOMEN in the URBAN PLACES (SW-UP)» (Esport per les Dones en llocs urbans) del programa Erasmus+ Sport. La iniciativa pretén contribuir a promoure les activitats voluntàries en l’esport, juntament amb la inclusió social, la igualtat d’oportunitats i la consciència de la importància de l’activitat física beneficiosa per a la salut a través d’una major participació i la igualtat d’accés a l’esport per tothom.
A través del treball conjunt entre ciutats (municipis), altres entitats a càrrec de les polítiques esportives i les usuàries finals es vol fer front a les barreres que es troben les dones a l’hora de practicar esports i activitats físiques a l’aire lliure i en l’espai urbà; promoure una major participació de les dones en l’activitat física a l’aire lliure; i afavorir la igualtat d’accés als espais urbans per a la pràctica d’esports a l’aire lliure.