FOTO: PEXELS


Els darrers 10 anys el nombre d’esportistes amateurs ha augmentat considerablement. Tot i això, aquest augment no es pot comparar amb el número de pacients que han acudit, abans de realitzar l’activitat esportiva, al podòleg i al metge esportiu per fer-se un estudi biomecànic i una prova d’esforç. S’ha de tenir en compte que, si un practica un esport sense una tècnica adequada, el risc de lesió és elevat


Músculs, ossos i articulacions, conjuntament amb el sistema nerviós interactuen formant una xarxa que manté el cos en equilibri. Aquesta xarxa que forma el nostre cos, és suportada pels nostres peus, per aquest motiu els hem de donar una importància rellevant i tenir molta cura ja que són la nostra base. Caminant, durant la marxa o la carrera, totes les articulacions estan implicades per dur a terme el moviment.

En una marató el nombre de passes que realitza el corredor és superior a 42.000 i per tant una mala tècnica de córrer o un gest lesiu repetit aquest gran nombre de vegades pot ser un causant fonamental en l’aparició de lesions. Per aquest motiu, igual que es recomana fer una prova d’esforç, cal anar al podòleg per a fer un estudi de la marxa i valorar en cada cas individualment si és necessari algun tipus de tractament o correcció.

Patologies com la fascitis plantar, tendinitis dels tendons tibials, peronés, Aquil·les, del tensor de la fàscia lata, etc., són pràcticament sempre causades per una mala trepitjada i motius pels que l’esportista ha d’aturar l’activitat. Si es realitza un estudi previ a l’inici de l’esport gran part d’aquestes lesions poden ser evitades.

Els resultats de l’estudi determinaran si el pacient pateix cap alteració concreta i, en aquest cas, servirà per oferir-li el tractament més adequat possible i prevenir lesions.

Per a més informació  www.recuperat.cat/mtx o bé al 93-511-08-98

CONCERT

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here